Associació de Farmàcies de Barcelona afb@afb.cat Tel. 93 323 24 22

www.lafarmaciaelcor.cat/blog/

El titular de la Farmàcia Sarrià salva la vida d’un home amb un desfibril·lador

El passat dia 8 d’agost, el titular de la Farmàcia Sarrià (Barcelona), Franc Capdevila, va salvar la vida d’un home que va patir una aturada cardiorespiratòria davant la seva farmàcia, gràcies al desfibril·lador que hi tenia instal·lat en el marc de la campanya ‘La farmàcia, el cor del barri’.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Barcelona, territori cardioprotegit’, impulsat per l’Associació Barcelona Salut, l’Associació de Farmàcies de Barcelona i la Fundació Brugada, amb la col·laboració d’empreses com AXA Seguros, Ferrer, Menarini, Alliance Healthcare i Fedefarma, i amb el suport de les administracions públiques municipal, autonòmica i estatal, el Servei d’Emergències Mèdiques i els Col·legis de Farmacèutics.

Els fets es van produir al migdia, quan l’home va patir una aturada cardíaca just al davant de la farmàcia i va caure a terra sense consciència. Un policia local i el propi titular el va assistir, fent servir el desfibril·lador que, després de tres descàrregues elèctriques, va aconseguir recuperar les constants vitals del pacient. Quan va arribar l’ambulància del SEM, l’home ja estava conscient.

El titular es va posar en contacte amb la Federació Empresarial per comunicar el succeït. Des de FEFAC, el vàrem felicitar per haver sabut reaccionar amb rapidesa i haver aconseguit salvar la vida d’aquesta persona, fet que mostra que l’ajut als demés es troba en l’ADN de la professió farmacèutica, i per haver contribuït a fer visible a la societat aquesta aportació sanitària de les farmàcies.

El propi titular va manifestar la rellevància d’aquesta campanya a través de la carta enviada als principals diaris: “Vull compartir la nostra satisfacció d’haver pogut salvar una vida, fet assolit entre tots, i posar de manifest i donar valor a aquestes iniciatives que permeten aprofitar l’àmplia xarxa d’oficines de farmàcia que, com la meva, moltes vegades són el primer punt d’accés del ciutadà al sistema de salut”, afirmava.

‘La farmàcia, el cor del barri’ suma noves farmàcies a mesura que compta amb el patrocini d’empreses que assumeixen el cost dels desfibril·ladors.  A la província de Barcelona, una comissió formada per AFB i el Cofb selecciona les farmàcies a incorporar, en base a criteris d’ubicació i horari, per oferir la màxima cobertura i uniformitat en el territori. En el cas que, al marge d’aquest programa, alguna farmàcia estigui interessada en instal·lar de forma particular un desfibril·lador, podeu posar-vos en contacte amb l’Associació Barcelona Salut (Tel. 933 172 426).

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la notícia. Us facilitem algunes de les informacions publicades:

El Punt-Avui: El desfibril·lador d’una farmàcia de Sarrià salva la vida a un home

El Periódico de Catalunya: Un farmacéutico de BCN salva la vida a un hombre con un desfibrilador

Diari de Tarragona: Salva la vida amb un desfibril·lador a un home que havia patit un infart

ABC: Un farmacéutico salva vida a hombre que sufrió infarto con un desfibrilador

Girona Notícies: El desfibrilador de una farmacia de Sarrià salva la vida a un hombre de unos 50 años

El Global: El desfibrilador ‘milagro’ de una farmacia de Barcelona salva a un hombre en plena calle

EFE: Un farmacéutico salva la vida con un desfibrilador a un hombre que sufrió un infarto

Europa Press: El desfibrilador de una farmacia de Sarrià salva la vida a un hombre de unos 50 años

La Información: El desfibrilador de una farmacia de Sarrià salva la vida a un hombre de unos 50 años

Eldiario.es: Un farmacéutico salva la vida con un desfibrilador a un hombre que sufrió un infarto

EcoDiario: Un farmacéutico salva la vida con un desfibrilador a un hombre que sufrió un infarto