Associació de Farmàcies de Barcelona afb@afb.cat Tel. 93 323 24 22

www.lafarmaciaelcor.cat/blog/

Apliquen el desfibril·lador de la Farmàcia Catalunya a un home que pateix una aturada cardíaca

El passat dia 20 d’agost, un home que es trobava en un autobús a la Plaça Catalunya va patir una aturada cardíaca. Un agent dels Mossos d’Esquadra es va dirigir a la Farmàcia Catalunya, situada en la Rambla de Catalunya, número 1, a demanar el desfibril·lador.

A la farmàcia, que disposava de l’aparell des que l’any 2014 va començar a formar part del projecte La farmàcia, el cor del barri, van lliurar-li el desfibril·lador, que va ser aplicat a la víctima.

Tot i que l’home no va respondre a la descàrrega, aquest fet revela la importància de que aquests dispositius es trobin el més accessible possible a la població, doncs les possibilitats que una persona que ha patit una mort sobtada sobrevisqui es redueixen a zero passats 10 minuts des que pateix l’episodi cardíac.

Actualment, 121 farmàcies de Barcelona, Badalona, Reus, Cervera i Sta. Eulàlia de Riuprimer disposen de desfibril·ladors en aquesta iniciativa impulsada per AFB, Associació Barcelona Salut i Fundació Brugada, gràcies a la col·laboració d’Ajuntaments, el Departament de Salut, col·legis professionals i el patrocini de Ferrer, AXA Seguros, Alliance Healthcare i Menarini. Fedefarma s’ha incorporat al projecte, amb un acord mitjançant el qual es finançaran 50 desfibril·ladors.

L’extensió del programa està condiciona a l’aposta d’empreses i institucions per aquest projecte, i també es treballa amb Col·legis i el Consejo General de Colegios de Farmacéuticos per implantar-lo en tot el territori.