Associació de Farmàcies de Barcelona afb@afb.cat Tel. 93 323 24 22

www.lafarmaciaelcor.cat/blog/

La farmàcia i l’Ajuntament cardioprotegeixen Santa Eulàlia de Riuprimer

Santa Eulàlia de Riuprimer és el primer municipi de la comarca d’Osona cardioprotegit gràcies al projecte de l’Associació Barcelona Salut, la Fundació Brugada i l’Associació de Farmàcies de Barcelona, mitjançant el qual farmàcies de Barcelona i altres localitats de Catalunya, així com altres llocs públics com mercats o estacions de metro, compten amb desfibrill·lador.

Així, l’oficina de farmàcia de Santa Eulàlia de Riuprimer, amb el finançament de Fedefarma, i la seu de l’Ajuntament, gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona, compten amb un desfibril·lador per fer-lo servir amb l’objectiu de recuperar la vida de persones que pateixen una mort sobtada.

Avui s’ha presentat aquest projecte en aquesta localitat, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde, el Sr. Àngel Torres; el Dr. Josep Brugada, president de l’Associació Barcelona Salut; el Sr. Antoni Torres, president d’AFB; la Sra. Elisenda Casals i la Sra. Florentina Botet, presidenta de la secció científica i i responsable del programa de formació de Fedefarma, respectivament.

La iniciativa en el seu conjunt compta amb la col·laboració d’Ajuntaments, el Departament de Salut, col·legis professionals i el patrocini de Ferrer, AXA Seguros, Alliance Healthcare i Menarini. Fedefarma s’ha incorporat al projecte, amb un acord mitjançant el qual es finançaran 50 desfibril·ladors.

L’extensió del programa està condiciona a l’aposta d’empreses i institucions per aquest projecte, i també es treballa amb Col·legis i el Consejo General de Colegios de Farmacéuticos per implantar-lo en tot el territori.